♥   RADOST   ♥   TVOŘIVOST   ♥   HARMONIE   ♥   ŽIVOTNÍ ENERGIE   ♥   ZDRAVÍ   ♥


Dlouhodobě se věnuji celostním technikám napomáhajícím k harmonizaci těla, mysli a duše moudrým, jemným a přirozeným způsobem. Na těchto stránkách Vám představím něco z toho, co můžete sami využívat pro možné zlepšení kvality svého života. Já s vděčností využívám a pracuji (nejen) s následujícími vysokovibračními přípravky.

♥ Schüsslerovy soli ♥ Australské květové esence ♥ Esenciální oleje  ♥  Bachovy květové esence  ♥ 


Postupně vám je představím.


Schüsslerovy soli

12 minerálních látek pro lidské zdraví nezbytných definoval v 19. století Dr. Schüssler. Jde o sloučeniny sodíku, draslíku, železa, vápníku, síry, fosforu, chlóru a křemíku. Dnes víme, že v organismu se nacházejí v menší míře i stopové prvky jako zinek, měď, mangan, chrom či jód. Dostatek minerálů a jejich správný pohyb v buňkách a tkáních je nezbytný pro zdraví každého z nás.

Zdraví člověka je podmíněno dostatečným množstvím potřebných minerálů ve správném poměru. 

V čem spočívá jejich účinek?

Buňkám jsou dodávány informace, které podporují jejich regeneraci a znovu objevení schopnosti potřebné látky přijímat z potravy. Stres, nezdravé návyky, nedostatečně výživná strava apod., způsobují v buňkách minerálový deficit. Tento stav může vést ke zdravotním problémům.

Moje zkušenost

Chci se s vámi podělit o jednu zkušenost se Schüsslerovými solemi. Jde o problém, který trápí mnoho lidí. Mnozí z nás prodělali v raném mládí nějakou formu jaterního onemocnění jako mononukleóza nebo žloutenka apod. Jsou to léčitelné nemoci, ale ve většině případech zůstane po nich nějaká forma 

následku. I mně se to stalo. Prodělala jsem mononukleózu. Nedlouho poté mě začaly trápit migrény. Užívala jsem přípravky Tradiční čínské medicíny, pomáhaly, ale nepomohly úplně. Migrény se mi čas od času vracely. Právě Schüsslerovy soli mě tohoto nepříjemného utrpení zbavily úplně! Jsem za ně velmi vděčná! A tak se tento systém stal významnou součástí mého života. 

Esenciální oleje DoTerra

Neobsahují žádné složky, ani umělotiny, které by esenciální oleje ředily. Při použití jejich kvalita proniká přímo do buněk. Harmonizují jak fyzické tak emocionální tělo a podporují vnitřní práci na sobě.

Připravila jsem pro vás brožurku k esenciálním olejíčkům DoTerra. Zahrunuje i odpovědi na vaše často kladené otázky. Text se stáhněte přímo do svého mailu. Doporučuji vám to, zvláště tehdy, jestliže se s olejíčky teprve seznamujete. Najdete ji na stránce ZDARMA.

Jak si mě esenciální olejíčky našly

Začnu svým příběhem, jak si mě éterické olejíčky DoTerra doslova našly 🙂 Systém své práce jsem chtěla doplnit o éterické oleje. Cítila jsem, že to je přesně to, co mi do mozaiky harmonizačního systému těla, mysli a duší chybí. Dlouho jsem hledala. Testovala jsem na sobě různé značky. Jenže, vždy jsem je po nějaké době odložila a zapomněla na ně. Nebylo to

stále to ono. V roce 2013 jsem si vyzkoušela éterické olejíčky DoTerra, to byla jiná vůně! Už jsem na ně nezapomněla. Naťukly mě. Pak ještě nějaký čas kolem mě kroužily a klepaly na moji pozornost. Srdce jsem jim naplno otevřela po seznámení s dvěma olejíčky, a to s Bazalkou a následně Kadidlem. Efekt byl velice silný a mile překvapující! Jejich vůně mi doslova odbourala silné pocity únavy, které jsem v té době pociťovala. Téměř okamžitě! 

Začala jsem se o ně intenzivně zajímat. Před nějakou dobou jsem si v éterických olejíčkách dělala pořádek. Musela jsem ostatní značky bohužel vyhodit. Nevoněly mi. Cítila jsem v jejich vůni něco umělého, nepřirozeného. Zůstala mi zatím jen DoTerra. Od té doby si užívám příjemných účinků tohoto harmonizačního systému. Olejíčky se pro mě staly pomocí v každodenním životě. Stále na sobě a okolí testuji další možnosti jejich využití.

 

Bachovy květové esence

Bachovy květové esence jsou emoční lékárničkou ve 38 lahvičkách. Ulevují při strachu, beznaději, osamělosti, nízkém sebevědomí či vnitřní neukotvenosti. Esence jsou připravovány dle receptur dr. Bacha, který systém sestavil ve 30. letech 20. století. Definoval 38 emočních stavů, při kterých Bachovky přinášejí úlevu. Tuto nabídku dnes rozšiřují Australské květové esence, přesto těch 38 emocích je stále aktuálních. 

Bachovy květy se mě silně dotkly v roce 2010, kdy jsem přišla na workshop, abych se s tímto úžasným systémem seznámila. Každý z nás dostal láhev s vodou, která obsahovala esenci Hornbean - habr obecný. Je to esence, která dodává energii a vitalitu zvládat úkoly, které jsou před námi. Člověk se osvěží a naladí. Což je super esence před seminářem 🙂 I dnes si ji kápnu do vody v pošmourných dnech, kdy se sluníčko schovává za mraky a den je zrovna naplněn ne příliš kreativními úkoly, které je však třeba udělat. Je úžasné, že se můžeme vylaďovat a získat z jemných esencí silnou podporu.

Kde Vám pomohou?

Bachovy květové esence jsou výborným pomocníkem v každodenním běžném životě. Dokáží zmírnit strach ze zubního ošetření, cesty letadlem, trémy u zkoušky, pohovoru, veřejného vystoupení apod. Dr. Bach vycházel z předpokladu, že emoční stavy mají vliv na nemoci těla.

Filozofie Dr. Bacha

Budeme-li harmonizovat emoce, kterými trpíme, můžeme možnému onemocnění preventivně předcházet. Bral mysl jako nejjemnější a nejcitlivější součást těla, která i dlouho dopředu poukazuje na začátek a směr možné nemoci. \"V nemoci se mění nálada od té, kterou vnímáme 

v běžně v životě a pozorovatelé si této změny mohou často všimnout dříve a někdy i dlouho předtím, než se nemoc projeví a léčením nálady mohou projevu nemoci předejít. Koncentráty neléčí tím, že působí přímo na nemoc, ale tím, že našemu tělu dodávají vibraci Vyššího Já, v jehož přítomnosti každá nemoc roztaje jako sníh na slunci.\" Dr. Bach

Australské květové esence

Australské květové esence rozšiřují Bachovy květové esence o aktuální problémy dnešní doby jako je například nedostatek energie, elektromagnetický smog či problémy s učením.

Systém květů z australské buše je podobný systému Bachových květových esencí. Doplňuje však mnohonásobně jejich možnosti. Harmonizující síla rostlin z australské buše nám napomáhá se po emocionální stránce vyrovnávat s problémy dnešní doby, a že jich není málo! Projasňuje naše dny, vylaďuje náš přirozený potenciál a vnitřní sílu. Podporuje tvořivost, zlepšuje komunikační schopnosti, paměť a mnoho dalšího.

Jak mi Australské květy pomáhají

Velmi ráda tyto esence používám, kromě jiného, pro čištění energetických zátěží. Všichni z nás, kteří pracujeme s lidmi či jim poskytujeme nějakou službu, víme, že občas to může být docela náročná práce.

Je třeba se druhému člověku otevřít, navnímat a naladit se na jeho energii. Lidé vyhledávají pomoc, když mají problém, ne když jsou v pohodě a šťastní. Tím pádem jejich duševnímu rozpoložení odpovídá jejich energie. Velmi proto terapeutům a lidem pracujícím ve

službách a jsou v častém kontaktu s lidmi, doporučuji užívat kombinaci esencí Angelsword a Fringed Violet dle svého citu a potřeby. Esence vás vyladí na svoji vlastní vlnu zpět. Vím, o čem mluvím 🙂 Jsem moc vděčná, že taková možnost pomoci existuje.

Kontakt na mě

V případě dotazů mě prosím kontaktujte na mailové adrese petra@dotekzdravi.cz